Balanceren

Onbalans van een machineonderdeel is ongewenst. U wilt immers veiligheidsrisico’s, slijtage, productieverlies en kwaliteitsproblemen voorkomen. SPIT brengt balans! 

Industrieel balanceren

Bijna 90 jaar ervaring

Bij SPIT bieden we een scala aan diensten aan, waaronder dynamisch en statisch industrieel balanceren, trillingsanalyse en foutonderzoek. We balanceren standaard volgens de ISO 21940 serie normen, met de vereiste kwaliteitsklasse (G1, G2.5, G6.3 enz.)

We maken gebruik van een grote verscheidenheid aan gespecialiseerde apparatuur, waaronder een reeks Schenck en Hoffmann balanceermachines voor harde lagers. We maken gebruik van digitale technologie en leveren gedetailleerde rapporten voor elk project. Wij bewaren deze rapporten in ons digitale systeem. U krijgt van ons het volledige rapport, inclusief de aanvangswaarden en resterende onbalans.

Balanceren op locatie

Veldbalanceren wordt bij u op locatie uitgevoerd. Onder meer in elektriciteitscentrales, water- en gasbedrijven, productiefaciliteiten, pulp- en papierfabrieken, staalfabrieken en andere commerciële en industriële toepassingen.

Wij balanceren alle soorten roterende machines, waaronder ventilatoren, blowers, motorrotoren, droogcilinders, pompwaaiers, stoom- en gasturbines, walsen, enz.

SPIT maakt gebruik van de nieuwste geavanceerde draagbare instrumenten van Pruftechnik en SPM voor balanceren in twee vlakken.

Balanceeroplossingen

Het periodieke onderhoud en de kalibratie van onze balanceerbanken is van groot belang, zodat we optimale productiviteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid kunnen blijven garanderen. Onze leverancier kalibreert regelmatig al onze SPIT-machines volgens de nationale norm om ervoor te zorgen dat alle mechanische en elektrische componenten op hun optimale niveau werken en functioneren.

Onze werkplaats bestaat uit drie balanceerbanken, namelijk een R33, HL20.1 en H6BU. Daarnaast beschikken wij over diverse draagbare instrumenten voor balanceren bij u op locatie.

 

De R33 Schenck

De kleinste machine, de R33, heeft de mogelijkheid om componenten dynamisch uit te balanceren vanaf een gewicht van slechts 300 gram en tot 100 kilogram in zowel directe aandrijving als riemaandrijving.

De HL20.1 Hoffman

De HL20.1 machine heeft een capaciteit van 15 kg tot 1.000 kg en kan worden ingericht als riemaandrijving om een werkstuk tot 6.000 mm lang tussen lagers te nemen met een maximale diameter van 3.900 mm.

De H6BU Schenck

Met een capaciteit van 12.000 kg kan de H6BU rotoren accepteren met een maximale diameter van 4.800 mm en een totale lengte van 8.000 mm tussen de lagers.

De boven de machines geplaatste 20 tons bovenloopkraan zorgt ervoor dat het werkstuk veilig op de machine komt te staan.

Deze machine is doelbewust ontworpen voor deze schaal van werk en heeft nog steeds een gevoeligheid om een balanceerkwaliteit van G0,4 volgens de ISO-norm te halen.

Al onze machines worden bestuurd door de nieuwste belanceercomputers en zijn gekoppeld aan ons digitale platform.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van industrieel balanceren. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE DIENSTEN