Chemie, olie en gas

In deze markt worden complexe processen gebruikt om ruwe materialen om te zetten in bruikbare producten. Aandrijftechnologie zorgt voor de juiste controle en beheersing van deze processen, waardoor de efficiëntie en veiligheid worden gewaarborgd en verhoogd.

Chemie, olie en gas

Focus op veiligheid

Veiligheid eerst in explosiegevaarlijke omgevingen! Bij SPIT waarborgen we de hoogste veiligheidsstandaarden met volledig gecertificeerde elektrische aandrijvingen en besturingen, maar ook met gespecialiseerde inspecties, reparaties, revisies en trainingen. Onze werkplaatsen zijn tevens IECEx-03-5 gecertificeerd door Dekra tot en met IEC ashoogte 900 en 15 kV spanning.

Gedocumenteerd. Gewaarborgd.

Veiligheid en conformiteit in explosieve atmosferen? Essentieel!

Met een up-to-date technisch dossier binnen ons digitale ecosysteem bent u altijd voorbereid. Het garandeert niet alleen conformiteit met geldende richtlijnen maar ook optimale veiligheid. Wees voorbereid op audits, minimaliseer risico’s en train uw team efficiënt. Kies voor zekerheid: kies voor SPIT.

Het hebben en bijhouden van een technisch dossier in explosieve atmosferen is van cruciaal belang om verschillende redenen:

  • Bewijs van Conformiteit: in het geval van een incident of een audit kunnen autoriteiten of externe partijen vragen om bewijs van conformiteit met veiligheidsnormen. Uw technisch dossier levert dit bewijs.
  • Consistentie en standaardisatie: door een gestandaardiseerd technisch dossier bij te houden, helpen wij u met consistentie in uw veiligheidsaanpak en -procedures.

Eenvoud en gemak
Kortom, het hebben en bijhouden van een technisch dossier in explosieve atmosferen is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een essentiële tool voor het waarborgen van veiligheid, efficiëntie en verantwoordelijkheid binnen een organisatie. Ons ecosysteem bewaart uw informatie tot het moment dat u het verwijdert. Via een digitale koppeling delen wij al deze informatie met uw bedrijf.

Waar schakelt u ons voor in?

Kies voor veiligheid en expertise. Stuur uw kritische apparatuur voor explosiegevaarlijke omgevingen enkel naar een reparatiebedrijf dat elk aspect van zijn bedrijfsvoering heeft geoptimaliseerd voor deze specifieke service. Uw veiligheid en betrouwbaarheid hangen af van de juiste keuze. SPIT kan u gecertificeerd ondersteunen bij de volgende werkzaamheden:

Beschermingswijzen elektrisch:

Roterende en statisch elektrische aandrijf- en besturingssystemen tot IEC framemaat 900 mm (ashoogte) en spanningsniveau voor wikkelen en repareren tot 15 kV.

Dit in de beschermingwijzen: Ex d, Ex e, Ex n, Ex p, Ex o en Ex t.

Beschermingswijzen niet-elektrisch:

Reparatie, revisie en onderhoud van niet-elektrische apparatuur ‘d’ en Ex h, voornamelijk pompen, ventilatoren en tandwielkasten, constructieve veiligheid ‘c’, controle van ontstekingsbronnen ‘b’ en vloeistof onderdompeling “k”.

Ons certificaat voorziet tevens in Off and On-Site inspecties, reparaties of revisies.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van chemie, olie of gas. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE OPLOSSINGEN