De duurzame visie
van SPIT

Visie

SPIT is koploper in elektrificatie en digitalisering. Wij zorgen voor schaalbare oplossingen van lijnspanning tot mechanische belasting, technische expertise, verkoop, opslag en reparatie voor alles met betrekking tot statische en roterende elektrische machines. Met als uiteindelijke doel: hogere prestaties met lage risico’s voor de gebruiker.

Duurzaamheid

Al bijna een eeuw speelt SPIT een belangrijke rol in het verlengen van de levensduur en het verminderen van het energieverbruik van industriële roterende elektrische apparatuur door middel van engineering, levering, reparatie, revisie, recycling, hergebruik en digitalisering.

Bijna 1 miljard kWh bespaard
Tussen 2012 en 2022 is bijna 1 miljard kWh bespaard door industriële klanten die gebruikmaken van de diensten en producten van SPIT. Daarnaast werd in dezelfde periode een CO2-reductie van bijna 67% bereikt door verbeteringen in SPITs eigen logistiek, processen, gebouwen en magazijnen.

SPIT heeft zich voor de nabije toekomst verbonden aan de Science Based Targets (scope 1 & 2) om de eigen CO2-uitstoot tegen 2027 verder te verminderen met 56%, met 2017 als basisjaar.

Gecertificeerd

Vakmanschap, kwaliteit en veiligheid staan bij SPIT voorop. Dat blijkt onder meer uit de ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en IECEx-03 certificaten en fabrikant erkenningen van ABB, Hoyer Motors, Schaeffler Industrial en Schneider Electric die wij hebben.

Daarnaast heeft SPIT zich gecommitteerd om in 2024 invulling te geven aan de volgende vier componenten van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties;

  • Kwaliteit onderwijs
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Klimaatactie
  • Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Uiteindelijk willen wij in 2030 aan alle 17 doelstellingen van UN-SDG voldoen.

Contact

KLAAR OM UW PERFORMANCE TE VERBETEREN?