Ontwerp, fabricage & levering

Paneelbouw is een specialisme van SPIT. In 2010 openden we hiervoor een gloednieuwe, speciaal gebouwde faciliteit in Almelo. De kraancapaciteit in Almelo bedraagt ruim 20 ton, met een hijshoogte onder de haak van 12 meter.

Paneebouw

Panelen op maat

Vanuit onze fabriek bieden wij volledige paneelontwerpen, technische offertes, schematische tekeningen, paneelproductie en FAT-(Factory Acceptance Testing) faciliteiten. Wat uw elektrische regelpanelen ook nodig hebben, wij hebben de expertise in huis om vanaf nul een systeem te ontwerpen dat voldoet aan uw toepassingsbehoeften. Of om panelen op maat te bouwen volgens uw bestaande vereisten.

Ruime garanties

Pas als we het volledig eens zijn over het ontwerp, bouwen wij uw paneel. Wij kunnen u dan ook ruime garanties aanbieden. Met de service zoals u die van SPIT mag verwachten.

Vertrouw op persoonlijke en hoogwaardige service op maat, met ervaren technici, verkoop- en serviceafdelingen – samen met volledig gekwalificeerde paneelbouwers. Zo garanderen we u de hoogste normen en het hoogste niveau van expertise in ontwerp, productie en installatie van apparatuur. Inclusief ondersteuning door onze 24/7 call out service om ervoor te zorgen dat kritieke onderdelen altijd beschikbaar zijn.

Zorgeloos functioneren
Bij moderne aandrijfsystemen is elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van het grootse belang voor zorgeloos functioneren van de installatie. SPIT heeft decennialange ervaring met deze problematiek en zorgt voor een perfecte installatie.

Naadloze software-integratie
Elektrische schema’s en tekeningen worden ontworpen door ons eigen team van engineers. Hiervoor maken we gebruik van softwarepakketten zoals Eplan Pro panel, wat vaak zorgt voor een naadloze integratie met de software die u gebruikt. Daarnaast geeft deze software ons ook de mogelijkheid om het assemblageproces te versnellen en de kwaliteit te waarborgen.
Het is voor iedereen in het ontwerpproces ideaal dat al onze ontwerpen van elektrotechnische panelen en besturingssystemen in een 3D layout worden ontwikkeld. Vooral als klanten werken met een ‘digital-twin’ van de complete installatie. Op deze manier ziet u elk detail van de besturingskast en kan er reeds in de ontwerpfase bijgestuurd of aangepast worden.

Uiteraard gecertificeerd
Vanzelfsprekend worden al onze panelen volgens de IEC-61439 standaard opgeleverd. Lloyd’s, DNV-GL, AIB Vinçotte of een andere keuringsinstantie nodig? Ook dat is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van paneelbouw. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE OPLOSSINGEN