Diagnostiek

Zodra u weet wat de conditie is van een bepaald onderdeel, kunt u SPIT ook inschakelen om te onderzoeken wat er precies aan mankeert. Net als dokters dat bij het menselijk lichaam kunnen. Dit helpt u op weg richting efficiëntie en foutloze rotatie. 

Complete geschiedenis

Volledig inzicht

Voor vooroplopende organisaties die volledig inzicht willen in de details en complete geschiedenis van een object. Van het type apparaat tot de specifieke locatie en de bijbehorende omgeving. Ingrijpen voordat het proces stilligt was nog nooit zo eenvoudig.

Vergelijk het met de medische wetenschap

SPIT doet voor uw motoren en aandrijvingen wat medici doen voor mensen die ziek zijn. Daar zijn heel wat overeenkomsten tussen te vinden:

Temperatuurmeting

Net als bij het menselijk lichaam is het bij industriële apparatuur belangrijk om te meten wat de temperatuur ervan is. Een stijging of daling is een goede indicatie dat er iets aan de hand is. 

Ultrasoon testen

Ongeboren baby’s kunnen door middel van geluidsgolven met een hoge frequentie zichtbaar worden gemaakt. Op dezelfde manier kan SPIT signaleren of er  lekken te vinden zijn, hoe de vloeistof binnenin stroomt en hoe dik of dun de wanden zijn van een buis.

ECG en trillingsmetingen

Dit is de nuttigste techniek om te bepalen wat er mis gaat in draaiende industriële apparatuur. Van onbalans tot resonantie: wij komen erachter.

Olie testen

Mensen hebben bloed, machines hebben olie. Voor beiden van levensbelang om goed te kunnen functioneren. Wij meten voor u wat de olie ons ‘vertelt’ en hoe u eventuele problemen kunt oplossen.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van diagnostiek. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE DIENSTEN