Metaal & mineralen

Het integreren van nieuwe elektrische aandrijftechnologie in bestaande machines is technisch complex en meestal kapitaalsintensief. Onze ruime ervaring is dan ook een geruststellende gedachte.

Metaal & mineralen

Ervaren en betrouwbaar

Het invoeren van moderne elektrische aandrijftechnologieën in de metaalindustrie brengt tal van technische uitdagingen en aanzienlijke investeringen met zich mee. In deze snel veranderende en complexe wereld is het essentieel om een partner te hebben met bewezen ervaring.

SPIT is precies die partner. Onze brede ervaring strekt zich uit van het integreren van aandrijfsystemen in warmwalswerken tot het werken aan de generator van cokesgas installaties. We zijn trots op onze betrokkenheid bij een reeks van geavanceerde projecten en beschikken over de diepgaande kennis die essentieel is voor het succesvol afronden van dergelijke initiatieven.

Koudwals reductie­werk

Een koudwalswerk is een machine waar metaal (zoals staal of aluminium) bij omgevingstemperatuur wordt gewalst om de dikte te verminderen en bepaalde mechanische eigenschappen te verbeteren.

Bij deze opdrachtgever bestaat het geheel uit vijf roterende walsen of ‘stands’. Elk daarvan is uitgerust met twee werkrollen die aangedreven worden door gelijkstroom motoren.

4-High arrangement: Elke stand heeft twee back-up rollen die de werkrollen ondersteunen. Deze voorkomen vervorming van de werkrollen, ondanks de enorme krachten tijdens het walsen.

Uncoiler & coiler: Het proces begint met de uncoiler waarop met behulp van een bovenloopkraan rollen worden geplaatst. Na de reductie worden de coils opnieuw opgerold met de coiler.

Roll Gap & dikte controle: De ‘roll gap’, de ruimte tussen de werkrollen, wordt aangepast met schroef-aandrijvingen. Twee diktemeetapparaten regelen de dikte. Als de dikte buiten de gewenste range valt, wordt de rol-druk dienovereenkomstig aangepast.

Snelheids- & spanningsregeling: Door de afname van de dikte van de rol neemt de snelheid toe, met snelheden tot 900 m/min bij de laatste doorgang. De spanning wordt geregeld door de snelheid van de werkrollen aan te passen en wordt tussen elke stand gemeten met een load cell.

Een slitter kan optioneel worden gebruikt om de zijdelingse snijresten te verwijderen.

SPIT was verantwoordelijk voor het gehele project. Van pre-engineering tot software ontwikkeling en paneelbouw inclusief installatie en inbedrijfstelling. Daarnaast hebben we in onze automatiseringsoplossing ook zowel de profiel- als emulsiecontrole van deze 5-Stand geïntegreerd, wat de nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct waarborgt.

Integratie

Bij SPIT combineren we innovatie met adaptief denken. We zien de waarde in het behouden van oude, betrouwbare systemen en streven ernaar deze te integreren met moderne besturingssystemen, in plaats van ze kostbaar en tijdrovend te vervangen. Een illustratie hiervan is deze samenwerking met een internationale klant, waarbij we hun bestaande systemen naadloos hebben geïntegreerd met een geavanceerde DCS oplossing.

Wat ons onderscheidt, is onze creatieve benadering gecombineerd met een flexibele methodologie. Elk project is uniek en verdient een op maat gemaakte oplossing. Kiezen voor SPIT betekent kiezen voor een partner die technische expertise naadloos verweeft met adaptief probleemoplossend vermogen.

 

 

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van metaal/mineralen. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE OPLOSSINGEN