Energie

De impact van energie is enorm. Voor zowel de beschikbaarheid als de prijs zijn er grote uitdagingen. Van nucleaire en warmtekrachtcentrale tot de individuele windmolen. Wij kennen het belang van betrouwbare machines, en bedienen een groot scala aan klanten in deze dynamische markt.

Energie

Stilstand? Onbetaalbaar!

EUR 1.000,- per dag voor iedere MVA van een generator die stilstaat. Het blijft een vuistregel maar het geeft heel goed aan wat het belang is van dergelijke machines. Helemaal als je je bedenkt dat wij generatoren van meer dan 1.000 MVA monitoren en onderhouden.

Try before you buy

Een Nederlandse zuivelfabrikant nam onlangs contact op met SPIT om te vragen of we hen konden helpen hun stijgende energiekosten te verlagen.

We bespraken onze ’try before you buy’-regeling en kwamen een proef overeen met hun 250 kW indamper (ventilator), een van de grootste motoren die ze op locatie hadden. Uit de proef bleek dat een jaarlijkse energiebesparing van € 115.200 zou worden bereikt met de installatie van een nieuwe regelaar op de toepassing.

Korte terugverdientijd
De prijs van de geleverde, geïnstalleerde en volledig in bedrijf gestelde nieuwe regelaar bedroeg € 25.987, wat een terugverdientijd van minder dan 3 maanden zou opleveren.
Onze klant had niet het kapitaal om vooraf in de nieuwe aandrijving te investeren, dus bood SPIT de aandrijving aan op basis van een langetermijnlease met een vast tarief van € 498 per week (of € 25.900 per jaar). Dit levert de klant bijna € 92.000 per jaar aan besparingen op. Daarnaast krijgen zij ‘gratis’ de besparingen met de bijkomende procesvoordelen.

Extra voordelen

Indien een aandrijving voorzien wordt van een toerenregelaar profiteert u van een aantal extra voordelen. Niet iedereen is zich bewust van deze bijkomende voordelen zoals:

  • Geen initiële kapitaaluitgaven
  • Gegarandeerde jaarlijkse besparingen
  • ABB of Schneider drive hardware die jaarlijks gratis wordt onderhouden
  • Onbeperkte 24/7 technische ondersteuning door volledig gekwalificeerde Drive Service Engineers
  • Onmiddellijke hulp van technici op locatie bij problemen met de aandrijving
  • Geen CAPEX-afschrijving. Alleen OPEX
  • Veel minder mechanische belasting
  • Minder geluidsproductie

Enorme besparingen

Het gebruik van frequentieregelaars in motortoepassingen kan de industrie enorme besparingen opleveren, maar al veel te lang hebben gewetenloze verkopers van frequentieregelaars u, de klant, mythes en leugens voorgehouden om die zo belangrijke verkoop voor zichzelf binnen te halen.

Deze verkopers, waarvan de overgrote meerderheid geen ingenieur is en geen formele technische kwalificaties heeft, vertellen u graag dat u enorme besparingen zult realiseren als u hun aandrijving koopt. Ze berekenen deze besparingen met behulp van zeer eenvoudige energiebesparingscalculators die uitgaan van enorme veronderstellingen over de geïnstalleerde motoren en de details van de toepassing. Maar ze houden geen rekening met veel andere cruciale elementen.

Dit is onzin, er is geen manier om met behulp van een calculator nauwkeurig de besparingen te voorspellen die kunnen worden bereikt bij het gebruik van een toerengeregelde aandrijving op uw motoren. Een regelaar kopen op basis van een verkoper zonder technische kwalificaties is commerciële zelfmoord.

Ervaar zelf het bewijs

Met het concept ‘Try before you buy’ laten wij onze klanten een frequentieregelaar op hun toepassing uitproberen zonder dat ze zich tot een aankoop hoeven te verplichten. Hiermee biedt SPIT een real-time oplossing voor de energiecrisis waarmee technici zoals u momenteel worden geconfronteerd. Ervaar zelf het bewijs. Daar kunt u op vertrouwen.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van energie. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE OPLOSSINGEN