Pulp & Papier

Goed werkende aandrijfsystemen waarborgen de kwaliteit van het eindproduct, minimaliseren stilstand en papierbreuk, optimaliseren de productiesnelheid en verlagen het energieverbruik. Wij weten waar we over spreken. Wij helpen dagelijks vele klanten door heel Europa hun machineprestaties te verbeteren.

Pulp & papier

Single point of failure

Aandrijftechniek speelt een cruciale rol in de papier- en kartonindustrie door bij te dragen aan energie-efficiëntie, nauwkeurigheid, lagere onderhoudskosten en duurzaamheid.

Maar als een lijnaandrijving van een meermotoren-aandrijving ermee stopt, dan leidt dat vaak tot onmiddellijke stopzetting van de hele papiermachine.

Wij zorgen ervoor dat u altijd kunt blijven draaien.

 

Precisie en betrouwbaarheid.

Het belangrijkste voor een elektrisch aandrijfsysteem voor een papiermachine is de precisie en betrouwbaarheid. De aandrijfsystemen moeten zorgen voor een constante en nauwkeurige snelheid en trekkracht, omdat variaties in de snelheid of ongelijke spanningen kunnen leiden tot problemen in de papierkwaliteit en verspilling van grondstoffen en energie.

Efficiëntie: om energieverbruik te minimaliseren en kosten te besparen.

Robuustheid: papiermachines werken vaak continu, dus de aandrijfsystemen moeten duurzaam zijn en bestand tegen lange operationele uren.

Flexibiliteit: de mogelijkheid om snel aan te passen aan verschillende soorten papier of operationele behoeften.

Veiligheid: bescherming tegen overbelasting, oververhitting en andere mogelijke storingen.

Gebruiksvriendelijkheid: het systeem moet gemakkelijk te bedienen en te onderhouden zijn.

Integratie: het vermogen om naadloos te integreren met andere systemen en besturingssystemen in de papierproductie.

SPIT in de Pulp & Paper-markt:

SPIT is een full service provider in de Pulp & Paper-markt. Wij automatiseren uw aandrijfsystemen, ook de belangrijke lijnaandrijvingen met een zeer kritische ‘speed reverence chain’. Van tissue tot dik karton, wij weten wat voor uw machine cruciaal is. Daarnaast helpen wij u met onze maintenance-diensten om uw aandrijvingen tegen zo laag mogelijke kosten te laten werken. Veel klanten in deze industrie hebben met ons een full-performance contract afgesloten. Ze betalen per ton geproduceerd papier een vast bedrag en wij geven een gegarandeerde uptime.

  • Van het herwikkelen van een middenspanning refinermotor tot het aandrijven van de kleinste walsjes.
  • Wij hebben vele meermotoren-aandrijvingen gemaakt met een gezamenlijke DC bus.
  • Online conditiebewaking van alle kritische aandrijvingen. Wanneer moet u wat doen?
  • Wij zijn 24/7/365 bereikbaar voor storingen.
  • We hebben een ruime voorraad motoren en drives. In zowel AC als DC, direct op voorraad.

Enorme besparingen

Een papierproducent met een jaarlijks tonnage van ongeveer 600.000 ton papier zag haar operational equipment effectiveness (OEE) stijgen van 87% naar 99,8% binnen drie jaar tijd. Onze kosten worden elke maand dubbel terugverdiend. Wij leggen u graag uit hoe we dat gedaan hebben. En nog steeds doen.

Ervaar zelf het bewijs

Probeer ons eens uit. Wij stellen u niet teleur!

Contact

Meer weten?

Wij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van aandrijftechniek voor uw machines. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.

    ONZE OPLOSSINGEN