Ultra-Low Harmonic Drives en energie-efficiëntie

Almelo, Nederland – Vorige week heeft SPIT drie ABB ACS880-37 ultra-low harmonic drives van 710 kW met een voedingsspanning van 690V geleverd aan een vooraanstaand energiebedrijf in het Rotterdamse havengebied. Deze levering onderstreept onze voortdurende leiderschap en expertise in de branche, gezien SPIT al enkele decennia toonaangevend is in het leveren van ultra-low harmonic drives in zowel laag- als middenspanningstoepassingen. Dit project markeert niet alleen een bevestiging van onze toewijding aan innovatie maar symboliseert ook een blijvende vooruitgang binnen de industrie Maar wat maakt deze drives nu zo bijzonder, en hoe kunnen zij bijdragen aan zowel energiebesparing als kostenverlaging?

Hoe Ultra-Low Harmonic drives de energie-efficiëntie verhogen en kapitaalkosten verlagen

De uitdaging: harmonische vervorming

In de kern van de uitdaging waar moderne industrieën tegenwoordig mee kampen, ligt harmonische vervorming. Deze elektrische “ruis” ontstaat wanneer standaard elektrische apparatuur wordt gebruikt en kan leiden tot inefficiëntie en schade op lange termijn aan andere apparatuur zoals bijvoorbeeld de voedingstransformatoren. Het probleem wordt versterkt in complexe energienetwerken zoals die van grote industriële sites.

De oplossing: Ultra-Low harmonic drives

Ultra-Low harmonic drives bieden een geavanceerde oplossing voor dit probleem. Door gebruik te maken van actieve front-end technologie minimaliseren deze drives de harmonische vervorming tot een niveau dat eerder ondenkbaar was. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie en verlengt de levensduur van andere aangesloten apparatuur. SPIT levert deze drives niet alleen van ABB maar ook van Schneider Electric.

Voordelen van ultra-low harmonic drives

Energie-efficiëntie: door de vermindering van harmonische vervorming verbeteren deze drives de algehele energie-efficiëntie van het systeem. Dit betekent dat minder energie verloren gaat en de operationele kosten dalen.

Minder kapitaalbeslag: door de verlenging van de levensduur van aangesloten apparatuur en het vermijden van de noodzaak voor aanvullende harmonische filters of compensatoren, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op zowel de initiële als de operationele kosten.

Verbeterde betrouwbaarheid en veiligheid: met lagere harmonische vervormingsniveaus zijn de systemen minder vatbaar voor storingen en uitval, wat de betrouwbaarheid en veiligheid op de werkplek verhoogt.

Eenvoudige integratie: deze drives zijn ontworpen om naadloos te integreren met bestaande systemen, wat de overstap naar efficiëntere technologieën vereenvoudigt zonder ingrijpende wijzigingen aan de infrastructuur.

 

Systeem efficiency is veel belangrijker dan component efficiency.

Een praktijkvoorbeeld

Het energiebedrijf in het Rotterdamse havengebied, waar we onlangs de ABB ACS880-37 drives hebben geïnstalleerd, heeft al een merkbare verlaging van hun energiekosten en een verbetering in de algehele prestaties van hun systemen ervaren. Dit succesverhaal illustreert de potentie van deze technologie om de industrieën te transformeren en te leiden naar een duurzamere toekomst.

Conclusie

De levering van deze ultra-low harmonic drives aan het Rotterdamse energiebedrijf vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in onze inzet voor duurzaamheid en efficiëntie. Door de harmonische vervorming te minimaliseren, bieden deze drives een krachtige oplossing voor energiebedrijven om hun operationele kosten te verlagen en hun impact op het milieu te minimaliseren. We zijn trots op deze prestatie en kijken uit naar de positieve veranderingen die het zal brengen in de industrie.

Contact

Meer weten?

Wij horen graag hoe wij u ook succelvol met energie effeciency services kunnen helpen. Met onze ervaring en onze uitgebreide werkplaats kunnen we u helpen op de manier die bij uw bedrijf past.