Afval-energie­centrale

SPIT heeft als officieel ABB Value Provider onlangs een prestigieus project afgerond waarbij gebruik is gemaakt van ABB’s geavanceerde Cabinet-Built Drives bij een vooraanstaande afval- energiecentrale in Nederland.

Cabinet-Built Drives

12.300 kVA vermogen

Dankzij de geavanceerde technologie van ABB’s Cabinet-Built Drives konden we niet alleen de betrouwbaarheid van de centrale aanzienlijk verhogen, maar ook additionele energiebesparingen realiseren.

Deze verbeteringen zorgen voor een korte terugverdientijd, wat resulteert in een kostenefficiënte oplossing voor de centrale.

“De samenwerking met de opdrachtgever en de implementatie van de ABB Cabinet-Built Drives getuigt van onze toewijding aan innovatie en onze inzet om onze klanten de beste technologie en oplossingen te bieden”, zegt Jordy van Rhee, projectmanager bij SPIT.

Dankzij het compacte ontwerp, de flexibele connectiviteit en de uitgebreide reeks functies van ABB’s drives, kunnen bedrijven als de afval-energiecentrale profiteren van maximale efficiëntie en duurzaamheid.

.

Alles in eigen huis

80 meter schakelkast

Met een indrukwekkende opstelling van meer dan 80 strekkende meters in schakelkasten, passen deze kasten precies in de lengte in de onze fabriek. Van innovatief ontwerp en maatwerk softwareontwikkeling tot uitgebreide vollast tests en gespecialiseerde transport- en hijswerkzaamheden: wij doen het allemaal.

En het stopt niet daar – eenmaal op locatie, zorgen onze experts voor een vlekkeloze plaatsing en aansluiting van de drives in de laagspanningsruimten. Kies voor SPIT: waar techniek en vakmanschap samenkomen.

Professionele commissioning

SPIT is expert in ABB Drives. Onze volledig gecertificeerde engineers beschikken over de kennis, tools en expertise om elk project naar succes te leiden. Kies voor SPITs levering en inbedrijfstelling en profiteer van een extra jaar garantie. Betrouwbaarheid, topprestaties en extra zekerheid bij elke stap!

Verbonden drives
Deze drives zijn naadloos geïntegreerd in ons digitale ecosysteem, waardoor we ze continu monitoren. Potentiële storingen worden vaak verholpen nog voordat de klant zich bewust is van een mogelijk probleem.

Zeer breed portfolio

Altijd een oplossing

Cabinet-built drives van ABB worden perfect afgestemd op uw behoeften. Bespaar ruimte en tijd met standaard en optionele functies. Uitmuntende controle over alle AC motoren dankzij direct torque control (DTC). Flexibele connectiviteit en uitgebreide opties voor diverse toepassingen.

  • 45 tot 2800 kW
  • ABB’s gemeenschappelijke drives architectuur.
  • Compact ontwerp op maat.
  • IP22, IP42, IP54 behuizingen.
  • Standaard DTC & geïntegreerde veiligheid.
  • Handig bedieningspaneel met USB.
  • Standaard choke, optionele EMC filter & rem-chopper.
  • Ondersteunt diverse veldbus-protocollen.
  • Aanpasbare I/O en encoder opties.

Als officieel ABB Value Provider heeft SPIT zich bewezen als een betrouwbare partner in de aandrijftechniek. Met bijna 65 jaar ervaring en expertise met ABB en haar producten streeft SPIT ernaar om klanten te voorzien van hoogwaardige oplossingen die leiden tot optimale prestaties.

Contact

KLAAR OM UW PERFORMANCE TE VERBETEREN?

ONZE PROJECTEN

Retrofit Siemens drives

Vervanging van een oude Siemens drive van 1.100 kW op 690V. Voor een snelle ombouw met behoud van bestaande componenten passen we de Schneider Electric Altivar Process Modular 900 series drive toe.

Levensduur-verlenging

Tijdens levensduur-analysemetingen vonden we een aanstaand probleem in een bijzondere generatorset. Door een geplande ingreep is de levensduur verlengd tot 2035.